dijous, 30 de maig del 2019

BIBLIOTECA


Durant aquest curs seguim amb el projecte sobre la lectura, tenir un bon hàbit lector ajudarà a l’infant en l’adquisició de l’habilitat comunicativa, comprensiva, creativa... Per tant, des de l’escola hi donem molta importància a aquest tipus d’activitat de foment lector.

Alguns dels  objectius d’aquest projecte són:
  •      Descobrir els llibres: manipular-los, fullejar-los, mirar-los, cuidar-los i llegir-los.
  •      Fer sorgir actituds positives cap a la lectura.
  •      Iniciar l’adquisició de l’hàbit de dedicar una estona a la lectura.
  •      Escoltar amb interès a la mestra quan llegeix en veu alta o quan explica una narració.
  •      Gaudir de la lectura.
  •      Escoltar als companys i mantenir el fil d’una conversa per parlar sobre un llibre.
  •      Aprendre a compartir la lectura.

Per aconseguir tot això hem dedicat una hora setmanal per anar a la biblioteca i realitzar diferents activitats: 
1. El Drac Rac, la mascota de la nostra biblioteca, ens presenta un llibre nou cada tres setmanes. D’aquesta manera, cada llibre es treballa en tres sessions, ajudant a l’infant a estructurar el seu pensament, adquirir i fixar els nous coneixements.
 
 2. Iniciació a la lectura “silenciosa”: per adquirir un bon hàbit lector és important tenir una bona pràctica i també un model a seguir. Per això hem dedicat una estona a mirar i llegir llibres, iniciant una lectura compartida, autònoma i “silenciosa” tant per part de l’infant com de la mestra. Hem vist que a poc a poc els agrada el fet de mirar àlbums il·lustrats i compartir-los; com també que les mestres, ens poséssim a llegir-los amb ells i compartir aquest moment especial.

   
       

3. El camí lector, els àlbums il·lustrats que més hem treballat a classe i aquells que hem contat d’una manera especial, els hem aferrat al terra del passadís formant un camí decoratiu que condueix des de cada classe fins a la biblioteca. Vol ser una línia d’històries significatives que ens ajuda a recordar els contes... 
Aquí  teniu alguns exemples dels que hem treballat  aquest curs: